U Mostaru otvoren Međunarodni sajam privrede

    Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, u Mostaru je u utorak svečano otvoren 23. Međunarodni sajam privrede.

    Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Mađarska, koja će sa svojim izlagačima predstaviti privrednu, gastronomsku i kulturnu ponudu, a uz izlagače iz te zemlje, na sajmu su prisutni i izlagači iz drugih zemalja regije i svijeta.

    Svoje usluge na sajmu će tradicionalno predstaviti i Međunarodni aerodrom Sarajevo.

    Predstavnici sarajevskog aerodroma će učešće na sajmu iskoristiti kako bi brojnim posjetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima predstavili nove usluge, projekte, kao i brojne, atraktivne linije za predstojeću ljetnu sezonu.

    Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Alan Bajić i Izvršna direktorica za razvoj aerodroma, Samra Pehilj u izložbenom prostoru sarajevskog aerodroma ugostili su Premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića i federalne ministre, te tom prilikom prezentovali dosadašnji rad aerodroma i planove za predstojeći period.

    Mostarski sajam, jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih privrednih manifestacija u regiji, na kojem će se predstaviti ekonomski subjekti iz skoro svih grana ekonomije, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam, uslužne djelatnosti, IT sektor i elektroindustrija.

    Sajam će trajati do 9. aprila u Slobodnoj zoni Hercegovine, na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora.